RSS Feed

Prajitura buna, buna :)

Negresa de post

Ingrediente: 200 ml lapte de migdale, 250 g zahar, 250 g margarina, 250 g faina, 100 g cacao neagra de calitate superioara, 150 g nuci, „o mana” de stafide, 1 pliculet de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilinat, un strop de esenta de rom ( sau de care va place ).

Se taie margarina in cuburi, se cerne cacaoa peste margarina impreuna cu zaharul, se adauga peste laptele de migdale si se pune pe foc, amestecandu-se incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele. La primul clocot se opreste focul si se lasa la racit.

Intre timp se rajesc nucile si se sfarma in bucati mici.

Cand compozitia este rece se adauga zaharul vanilinat si esenta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine. La final se adauga nucile si stafidele. Se tapeteaza o tava de copt cu margarina si faina, se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptorul preincalzit. In momentul in care bagati aluatul in cuptor, reduceti flacara la minim. Se lasa in cuptor 30 -40 minute.

Pentru glazura care se pune peste prajitura se face urmatorul sos: se pune 1o0 g de zahar la caramelizat, se adauga 150 ml de cafea naturala concentrata proaspat facuta, se adauga 50 g de margarina si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga un plic de zagar vanilinat si o lingurita de rom sau de esenta in frunctie de preferinte. La final se dizolva 2 lingurite de amidon in putina cafea si se adauga peste sos. Se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecandu-se incontinuu.

Cand s-a racit prajitura, se toarna sosul deasupra si se taie in forme patrate.

Pofta buna!

 

LIKE MY FACEBOOK PAGE HERE

120420132177

2 responses »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: